Kompozitori čija dela rado sviram

ŠOPEN
više

Bio je prvi zapadni kompozitor koji je u klasičnu muziku uneo elemente slovenske muzike...

LIST
više

Žene su ludovale za njim i čuvele njegove maramice i rukavice kao suvenire...

BETOVEN
više

Betovenova pijanistička tehnika bile je revolucionarna za ono doba...

MOCART
više

Mozart je predstavljen kao „čudo od deteta”. Tada mu je bilo samo šest godina...

Nikola Vučičević

BLOG O MUZICI

BIOGRAFIJA

O MENI

Sobzirom da potičem iz porodice u kojoj su se moj tata i stariji brat ozbiljno bavili tenisom (brat je bio profesionalni teniski igrač) bilo je  normalno očekivati da ću se i ja baviti ovim, inače veoma lepim i zdravim sportom. Tako sam i ja svoje prve godine proveo na teniskim terenima.
Medjutim, ubrzo sam shvatio da me tenis ipak ne zanima dovoljno. Na moju izričitu želju roditelji su mi kupili klavir. Tako sam krenuo,  sa svojih 8 godina u Muzičku školu „Davorin Jenko“ u Beogradu. 
Uživam u muzici i nije mi teško da svaki dan sviram i po nekoliko sati. U muzičkoj školi od prvog dana moja profesorka klavira  je Julija Cvitkovac Glibovski. Ona je pijanista i profesor iz poznate muzičke akademije u Sankt Peterburgu  u Rusiji.


BIOGRAFIJA

U svojoj osmoj godini upisuje osnovnu muzičku školu, a u devetoj godini osvaja svoju prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju u Rimu. 

Dobitnik je Vukove diplome i posebne diplome za uspeh u osnovnoj školi sa blagoslovom Njegove Svetosti Arhiepiskopa Pećkog, Mitropolita beogradsko-karlovačkog i Patrijarha Srpskog gospodina Irineja. 

Srednju muzičku školu i gimnaziju „Davorin Jenko“ završava 2014. godine u klasi profesorke Julije Glibovski Cvitkovac, a već iste godine nastavlja Akademske studije na Državnom Konzervatorijumu "Konse“ u Austriji, odsek klavir u klasi profesora Alekseja Kornienka. Master studije nastavlja takođe u Austriji, ali se 2020. godine prebacuje na beogradski Fakultet muzičke umetnosti.

Ljubav prema komponovanju razvija još u srednjoj školi ali prve zapisane kompozicije nastaju tek 2015. godine u Klagenfurtu. 

Dok je živeo i studirao u Austriji radio je i kao profesor klavira u „Montessori de La Tour školi“ i u „New School of Rock“ u Klagenfurtu. Od 2019. godine radi kao profesor klavira u beogradskim državnim i privatnim muzičkim školama.

Do sada je učestvovao na mnogim prestižnim domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima u Italiji, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Rusiji i Nemačkoj gde postiže izuzetne rezultate i osvaja mnoga prva mesta. 

Posebno se izdvaja specijalna nagrada za izvođenje kompozicija ruskih kompozitora u Sankt Peterburgu, Rotari takmičenje u Moskvi i troetapno Epta takmičenje u Vaterlou (Belgija). 

Nastupao je na koncertima u salama Beogradske filharmonije, Ruskog doma, Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta na Terazijama, Etnografskom muzeju, sceni „Qucera“, kući Đure Jakšića, Organizaciji muzičkih autora Srbije „SOKOJ“, Starom dvoru, Sanktpeterburškoj filharmoniji, Koncertnoj dvorani „San Nikolo“ u Kjođi, Ministarstvu kulture u Luki (Italija), u skupštini grada San Sebastijana (Španija), Domu kulture u Rimu, bavarskoj muzičkoj akademiji Marktoberdorf (Nemačka), konzervatorijumu „Konse“ u Klagenfurtu (Austrija) i mnogim drugim koncertnim salama u Nemačkoj i Austriji.

Takođe, nastupao je na humanitarnim koncertima „Muzika Anđela“ od 2005. godine do 2014. godine, zatim, na otvaranju pojedinih izložbi slika i na mnogim drugim priredbama i manifestacijama. 

Pohađao je master klas časove i seminare kod Olge Bauer, Vladimira Ogarkova, Svetlane Bogino, Borislava Nestorova, Doriana Leljaka, Laure Pietročini, Fabia Bidinija, Konstantina Boginoa, Tomislava N. Bajnova, Sači Nagaki i Žan-Kristofa Šverteka. 

Odlično govori engleski i nemački jezik.

Nikola Vučičević  - pijanista i kompozitor

​Datum rodenja:  09.01.1996. Beograd, R.Srbija  
Obrazovanje:    
  • Završena OŠ „Bora Stanković", u Beogradu 
  • Završena Srednja muzička gimnazija „Davorin Jenko“ u Beogradu 
  • Završene OAS na Državnom Konzervatorijumu „Konse“ u Austriji, odsek Klavir, umetnička diploma
  • Studije na odseku za pedagogiju muzike na trećoj godini Državnog Konzervatorijuma u Austriji
  • Prva godina Master studija na Državnom Konzervatorijumu u Austriji (pauzirano)
  • 2020/21 Master studije na Muzičkoj Akadimiji u Beogradu

Publikacije:
  • Zbirka muzičkih dela za klavir „Tračak nade“ (februar 2024)
  • Polka „Udri brigu na veselje“ (mart 2024)


Radno iskustvo:

2017 - 2018.
- Profesor klavira u Montessori de La Tour  školi u Klagenfurtu, Austrija
- Profesor klavira u New School of Rock u Klagenfurtu, Austrija

od 2019. 
- Profesor klavira u Umetničkoj školi klavira u Beogradu
- Profesor klavira u SMŠ "Davorin Jenko" u Beogradu


Znanje i veštine 
​​Strani jezici:
Engleski i nemački
Znanje iz oblasti računarstva i informatike
​​​
Hobi:                 
Biciklizam, tenis, pecanje, plivanje i šetanjeNo comments:

Post a Comment