Kompozitori čija dela rado sviram

ŠOPEN
više

Bio je prvi zapadni kompozitor koji je u klasičnu muziku uneo elemente slovenske muzike...

LIST
više

Žene su ludovale za njim i čuvele njegove maramice i rukavice kao suvenire...

BETOVEN
više

Betovenova pijanistička tehnika bile je revolucionarna za ono doba...

MOCART
više

Mozart je predstavljen kao „čudo od deteta”. Tada mu je bilo samo šest godina...

Nikola Vučičević

BLOG O MUZICI

Koncert "Klavirsko veče sa Marijom i Nikolom"


U petak 25. aprila 2014.godine u 18 časova u Organizaciji muzičkih autora Srbije,
u Beogradu, održan  je  koncert  klasične muzike

 ‚‚Klavirsko veče sa Marijom Bukvić i Nikolom Vučičević ”

----------------------------

PROGRAM KONCERTA

Marija Bukvić

 J.S.Bach: Preludijum i Fuga, E-dur, I sveska

 L.V.Beethoven: Sonata, op. 10 br. 2,
F-dur, I, II, III stav

 F. Chopin: Etida, op. 25 br. 12, c-moll

 R. Schumann: Noveleta br. 8, op.21. fis-moll

 S. Prokofijev: Priče stare bake, op. 31, II

 V. Mokranjac: Etida br. 2, e-moll

----------------------------

Nikola Vučičević

J.S.Bach – Preludium i fuga, h-moll 2 sv. DTK

L.V.Beethoven – Sonata no 14, cis – moll
Mesečeva sonata I, II, III stav
1. Adagio sostenuto | 2. Allegretto | 3. Presto agitato

F. Chopin - Etida, op. 10 br. 10, As - dur

 F.List - Mađarska rapsodija broj 2 cis-moll

 Isidor Bajić – Sanje – Le reve

S. Prokofijev – Monteki i Kapuleti
Transkripcija za klavir iz baleta „Romeo i Julija

----------------------------

Marija Bukvić
rođena je u Beogradu 02.07.1996. godine. Muzičku školu ''Davorin Jenko'' (Beograd) upisuje u devetoj godini, a 2008. godine ubrzano polaže četvrti razred niže muzičke škole.

Školovanje u nižoj muzičkoj školi završava kao đak generacije 2010, gde će iste godine nastaviti svoje obrazovanje u srednjoj školi. Još od početka školovanja učestvuje na takmičenjima, a neke od nagrada su: dve prve nagrade na muzičkom takmičenju ''Mali virtuoz'' (2006. i 2007. godine), treća nagrada na takmičenju ''Promenada'' u muzičkoj školi Vladimir Đorđević (2008. godine), treća nagrada na republičkom takmičenju 2011. godine, treća nagrada na međunarodnom takmičenju MŠ ''Mihailo Vukdragović u Šapcu (2013. godine), kao i treća nagrada na međunarodnom takmičenju MŠ ''Davorin Jenko'' (2014. godine).

Pored takmičenja u kategoriji klavir-solo, isticala se i u kategoriji klavirskog dua gde je osvojila dve prve i jednu drugu nagradu na međunarodnom takmičenju ''Davorin Jenko'' (2011, 2012. i 2013. godine), kao i drugu nagradu na republičkom takmičenju 2013. godine.

Nastupala je na sceni “Qucera” , u sali Kolarčeve zadužbine, Kući Đure Jakšića, Narodnom pozorištu u Beogradu, Etnografskom muzeju u Beogradu, kao i u Beogradskoj filharmoniji gde je sa kombinovanim orkestrom muzičke škole ''Davorin Jenko'' svirala Fantaziju na temu Rjabinjina op. 48 za klavir i orkestar.

Pohađala je i master klas nastavu kod Jokut Mihailović, Jurija Kota, Aleksandra Serdara, Ljudmile Sinjagovskaje i Milana Miladinovića.

----------------------------

Nikola Vučičević
rođen je 09.01.1996. u Beogradu. Učenik je četvrte godine srednje muzičke škole “Davorin Jenko” u Beogradu.

U svojoj osmoj godini upisuje nižu muzičku školu, a u devetoj godini osvaja svoju prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju u Rimu.

Dobitnik je Vukove diplome i posebne diplome sa blagoslovom Njegove Svetosti Arhiepiskopa Pećkog, Mitropolita Beogradsko-Karlovačkog i Patrijarha Srpskog gospodina Irineja.

Do sada je učestvovao na mnogim prestižnim domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima u Italiji, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Rusiji i Nemačkoj gde postiže izuzetne rezultate i osvaja mnoga prva mesta.

Posebno se izdvaja specijalna nagrada za izvođenje kompozicija ruskih kompozitora u Sant Petersburgu, Rotari takmičenje u Moskvi i troetapno Epta takmičenje u Vaterlou (Belgija).

Nastupao je na koncertima u salama Beogradske filharmonije, Ruskog doma, Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta na Terazijama, Etnografskom muzeju, Sceni “Qucera”, kući Djure Jakšića, San Petersburškoj filharmoniji, Koncertnoj dvorani "San Nicolo" u Kjodži, Ministarstva kulture u Luci (Italija), u skupštini grada San Sebastiana (Španija), Domu kulture u Rimu, i mnogim drugim.

Takođe, nastupao je na humanitarnim koncertima “Muzika Anđela” od 2005. godine, zatim, na otvaranju pojedinih izložbi slika i na mnogim drugim priredbama i manfestacijama.
Pohađao je master klas časove i seminare kod Olge Bauer, Vladimira Ogarkova, Doriana Leljaka, Laure Pietrocini, Fabia Bidinija i maestra Konstantina Boginoa.

Odlično govori engleski jezik, a služi se sa italijanskim i nemačkim jezikom.

----------------------------
----------------------------

prof. Julija Cvitkovac - Glibovski

rođena je u Sankt-Peterburgu, gde je završila konzervatorijum Rimski - Korsakov u klasi poznate profesorke i Narodne umetnice Rusije Tatjane Kravćenko, nastavljača dela u svetu čuvenog pedagoga Konstantina Igumnova.

U Rusiji Julija je sarađivala sa koncertnom agencijom Peterburg Koncert i radila je u školi za talente pri tamošnjem konzervatorijumu. U Beogradu je od 1996. godine u saradnji sa koncertnim agencijama JUGOKONCERT i BELART ostvarila veliki broj nastupa kao solista i kamerni muzičar u svim značajnim koncertnim dvoranama Beograda, kao i u drugim gradovima Evrope. Nastupala je na festivalima Bemus, Nomus, Mermer i zvuci, Mokranjčevi dani, kao i sa simfonijskim i kamernim orkestrama.

U muzičkoj školi “Davorin Jenko” radi od 1997. godine. Svoj profesorski rad zasniva na najboljoj tradiciji muzičkog vaspitanja ruske škole pijanizma, a njen profesorski cilj je da pomogne svakom učeniku da otkrije u sebi muzički i tehnički potencial, individualnost i posvećenost muzici.


No comments:

Post a Comment