Koncert "Klavirsko veče sa Marijom i Nikolom"


U petak 25. aprila 2014.godine u 18 časova u Organizaciji muzičkih autora Srbije,
u Beogradu, održan  je  koncert  klasične muzike

 ‚‚Klavirsko veče sa Marijom Bukvić i Nikolom Vučičević ”

----------------------------

PROGRAM KONCERTA

Marija Bukvić

 J.S.Bach: Preludijum i Fuga, E-dur, I sveska

 L.V.Beethoven: Sonata, op. 10 br. 2,
F-dur, I, II, III stav

 F. Chopin: Etida, op. 25 br. 12, c-moll

 R. Schumann: Noveleta br. 8, op.21. fis-moll

 S. Prokofijev: Priče stare bake, op. 31, II

 V. Mokranjac: Etida br. 2, e-moll

----------------------------

Nikola Vučičević

J.S.Bach – Preludium i fuga, h-moll 2 sv. DTK

L.V.Beethoven – Sonata no 14, cis – moll
Mesečeva sonata I, II, III stav
1. Adagio sostenuto | 2. Allegretto | 3. Presto agitato

F. Chopin - Etida, op. 10 br. 10, As - dur

 F.List - Mađarska rapsodija broj 2 cis-moll

 Isidor Bajić – Sanje – Le reve

S. Prokofijev – Monteki i Kapuleti
Transkripcija za klavir iz baleta „Romeo i Julija

----------------------------

Marija Bukvić
rođena je u Beogradu 02.07.1996. godine. Muzičku školu ''Davorin Jenko'' (Beograd) upisuje u devetoj godini, a 2008. godine ubrzano polaže četvrti razred niže muzičke škole.

Školovanje u nižoj muzičkoj školi završava kao đak generacije 2010, gde će iste godine nastaviti svoje obrazovanje u srednjoj školi. Još od početka školovanja učestvuje na takmičenjima, a neke od nagrada su: dve prve nagrade na muzičkom takmičenju ''Mali virtuoz'' (2006. i 2007. godine), treća nagrada na takmičenju ''Promenada'' u muzičkoj školi Vladimir Đorđević (2008. godine), treća nagrada na republičkom takmičenju 2011. godine, treća nagrada na međunarodnom takmičenju MŠ ''Mihailo Vukdragović u Šapcu (2013. godine), kao i treća nagrada na međunarodnom takmičenju MŠ ''Davorin Jenko'' (2014. godine).

Pored takmičenja u kategoriji klavir-solo, isticala se i u kategoriji klavirskog dua gde je osvojila dve prve i jednu drugu nagradu na međunarodnom takmičenju ''Davorin Jenko'' (2011, 2012. i 2013. godine), kao i drugu nagradu na republičkom takmičenju 2013. godine.

Nastupala je na sceni “Qucera” , u sali Kolarčeve zadužbine, Kući Đure Jakšića, Narodnom pozorištu u Beogradu, Etnografskom muzeju u Beogradu, kao i u Beogradskoj filharmoniji gde je sa kombinovanim orkestrom muzičke škole ''Davorin Jenko'' svirala Fantaziju na temu Rjabinjina op. 48 za klavir i orkestar.

Pohađala je i master klas nastavu kod Jokut Mihailović, Jurija Kota, Aleksandra Serdara, Ljudmile Sinjagovskaje i Milana Miladinovića.

----------------------------

Nikola Vučičević
rođen je 09.01.1996. u Beogradu. Učenik je četvrte godine srednje muzičke škole “Davorin Jenko” u Beogradu.

U svojoj osmoj godini upisuje nižu muzičku školu, a u devetoj godini osvaja svoju prvu nagradu na međunarodnom pijanističkom takmičenju u Rimu.

Dobitnik je Vukove diplome i posebne diplome sa blagoslovom Njegove Svetosti Arhiepiskopa Pećkog, Mitropolita Beogradsko-Karlovačkog i Patrijarha Srpskog gospodina Irineja.

Do sada je učestvovao na mnogim prestižnim domaćim i međunarodnim pijanističkim takmičenjima u Italiji, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Rusiji i Nemačkoj gde postiže izuzetne rezultate i osvaja mnoga prva mesta.

Posebno se izdvaja specijalna nagrada za izvođenje kompozicija ruskih kompozitora u Sant Petersburgu, Rotari takmičenje u Moskvi i troetapno Epta takmičenje u Vaterlou (Belgija).

Nastupao je na koncertima u salama Beogradske filharmonije, Ruskog doma, Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta na Terazijama, Etnografskom muzeju, Sceni “Qucera”, kući Djure Jakšića, San Petersburškoj filharmoniji, Koncertnoj dvorani "San Nicolo" u Kjodži, Ministarstva kulture u Luci (Italija), u skupštini grada San Sebastiana (Španija), Domu kulture u Rimu, i mnogim drugim.

Takođe, nastupao je na humanitarnim koncertima “Muzika Anđela” od 2005. godine, zatim, na otvaranju pojedinih izložbi slika i na mnogim drugim priredbama i manfestacijama.
Pohađao je master klas časove i seminare kod Olge Bauer, Vladimira Ogarkova, Doriana Leljaka, Laure Pietrocini, Fabia Bidinija i maestra Konstantina Boginoa.

Odlično govori engleski jezik, a služi se sa italijanskim i nemačkim jezikom.

----------------------------
----------------------------

prof. Julija Cvitkovac - Glibovski

rođena je u Sankt-Peterburgu, gde je završila konzervatorijum Rimski - Korsakov u klasi poznate profesorke i Narodne umetnice Rusije Tatjane Kravćenko, nastavljača dela u svetu čuvenog pedagoga Konstantina Igumnova.

U Rusiji Julija je sarađivala sa koncertnom agencijom Peterburg Koncert i radila je u školi za talente pri tamošnjem konzervatorijumu. U Beogradu je od 1996. godine u saradnji sa koncertnim agencijama JUGOKONCERT i BELART ostvarila veliki broj nastupa kao solista i kamerni muzičar u svim značajnim koncertnim dvoranama Beograda, kao i u drugim gradovima Evrope. Nastupala je na festivalima Bemus, Nomus, Mermer i zvuci, Mokranjčevi dani, kao i sa simfonijskim i kamernim orkestrama.

U muzičkoj školi “Davorin Jenko” radi od 1997. godine. Svoj profesorski rad zasniva na najboljoj tradiciji muzičkog vaspitanja ruske škole pijanizma, a njen profesorski cilj je da pomogne svakom učeniku da otkrije u sebi muzički i tehnički potencial, individualnost i posvećenost muzici.


No comments:

Post a Comment